معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: در ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی شهر مولفه های میراثی و فرهنگی از منظر کالبد مورد نظر است زیرا ویژگیهای کالبدی منخصر به فرد شهر در این محدوده قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: ۷۹۰ پروژه بازآفرینی شهری در کشور فعال است.
در حریم بافتهای تاریخی شهر از جمله محدوده میدان نقش جهان، شهرداری ضوابط اعلام شده از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری در خصوص ارتفاع ساخت و ساز را ملاک عمل برای صدور پروانه ساختمانی قرار میدهد.
خودرو چنان در تار و پود شهرهای امروز تنیده و جا خوش کرده که شهر بدون خودرو یا شهری با تردد حداقلی خودرو برای شهروندان سخت و بعضا غیرقابل پذیرش است.
جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۰ پس از ۱۱ روز، شب گذشته با معرفی برندگان جشنواره به کار خود پایان داد. روح الله زمانی بازیگر ایرانی فیلم خورشید مجید مجیدی بهترین بازیگر جوان این جشنواره شد.
تپه اشرف این حلقه مفقوده گردشگری، تاریخ، میراث فرهنگی و هویت شهری اصفهان حالا در فصل هفتم کاوش قرار گرفته است. فصلی که با کشفیاتی که در آن صورت گرفته حداقل دو هزار سال به تاریخ اصفهان اضافه میکند.
وجود بعضی از بناهای تاریخی ارزش خاصی به محدوده پیرامونی آن می بخشد از این رو در حریم این بافتها باید بر اساس ضوابط و مقررات و با هماهنگی میراث فرهنگی ساخت و ساز شود.
یکی از مشکلات بافت تاریخی افول سرزندگی در آن است، درحالیکه در گذشته از سرزندگی مطلوبی برخوردار بودهاند از این رو برای حفاظت از سرمایه اجتماعی بافت تاریخی احیای سرزندگی آن ضرورت دارد.
در این بسته خبری از احداث پردیس سینمایی در مرند تا کاهش منابع آبی هفت حلقه چاه شهرکرد و انجام ۷۰۰ پروژه عمرانی در ورامین را بخوانید.
جاذبههای شهرها با افزایش جمعیت آنها گسترش یافته و مردم را از اقصی نقاط به سوی شهر جذب میکند، البته در کلانشهرها به سبب توزیع نامتعادل امکانات، ثروت، قدرت و... توان جذب افزایش یافته است.
نما و سازههای شهری بستری است که در آن فرهنگ از طریق فعالیتها و ارتباطات انسانی به جریان در میآید، کالبد شهر، به خصوص منظرهای شهری به بازیابی نمادهای تاریخی و سرگذشت یک جامعه و حتی یک ملیت پرداخته است.
نقبی از مدرنیته به سنت، گذرگاهی برای اندیشیدن و فرصتی برای با هم بودن؛ شهرهای امروزی به چنین مکانهایی نیاز دارد تا شهروندانشان فارغ از جنجال و هیاهوی زندگی مدرن، زمانی برای آسودن در پناه فرهنگ دیرینه خود داشته باشند.
وقتی که بازاریان اصفهان عصر روز ۲۲ فروردینماه سال ۱۳۷۴ به سمت خانه میرفتند هیچگاه فکر نمیکردند که صبح فردا دیگر در محل تلاقی خیابان استانداری و خیابان سپه خبری از حمام پرآوازه صفوی نباشد؛ تخریب حمام خسروآقا برای ساخت خیابان حکیم را شاید بتوان اولین مچاندازی میراث فرهنگی و توسعه شهری دانست.
گنجینهای در میانه شهر که پس از گذشت قرنها همچنان زیبا و باشکوه است و هویتبخش مردمانش؛ اما قلب تپنده شهر را همتی باید برای احیا و مرمت، پیش از آنکه به سبب گذشت ایام از پویایی بازماند.
در تدوین برنامه جامع شهر منطقه اصفهان، این شهر به عنوان پایلوت برای تدوین طرح با رویکرد مشارکتی و استفاده از نیروهای داخل شهر انتخاب شده تا چشمانداز آینده اصفهان توسط مردم تدوین و ضعفهای موجود در معماری و شهرسازی اصفهان جبران شود.
معماری یکی از اعلیترین انواع هنر و شاید ماندگارترین آنها است، اما همیشه آثار معماری ماندگار نیستند و بسیاری از بناها در عرض یک شب با بولدوزر و یا به دلیل بسیاری دیگر از بی توجهیها تخریب میشود؛ شاید دلایل این تخریبها را بتوان در دیدگاه های مدیران جستجو کرد.
شهردار اصفهان با بیان اینکه «میراثداران شهر» میتوانند با همکاری سرمایه گذاران پروژههای مشترک را اجرایی کنند، گفت: در بودجه سال آینده شهرداری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای گردشگری در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان از پیشرفت ۵۰ درصدی پروژه مناسبسازی مقبره کمال خبرداد و گفت: درحال حاضر بسترسازی فاز دوم (پیاده رو کنار مقبره) در حال انجام است.
استاد گروه معماری دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی گفت: لازم است طرحهای بازآفرینی شهری مورد بازبینی قرار گیرد و منطبق با تجارب سایر کشورها و آخرین یافتههای علمی تدوین شود.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: بازگشایی گلوگاهها در تقویت ساختار پایدار کالبدی محلهها و اقتصاد بافت و رفع ناهنجاریهای اجتماعی و افزایش کیفیت زندگی ساکنان تاثیرگذار است.
صفحهها